ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα μανιταριών

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Newsbeast.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Μια νόστιμη συνταγή

Συστατικά
Για τη ζύμη μπριζέ
  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. βούτυρο κρύο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ελάχιστο αλάτι
  • 3-4 κ.σ. παγωμένο νερό

Για τη γέμιση
  • 600 γρ. μανιτάρια λευκά φρέσκα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 αυγά
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. μπέικον, σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, λίγο αλάτι και το κρύο βούτυρο σε κομματάκια.
  • Το δουλεύετε με τα δάχτυλα, τρίβοντάς το μέχρι να σχηματιστούν μικρά ψίχουλα.
  • Κατόπιν, κάνετε στο κέντρο μία μικρή λακκούβα και ρίχνετε το αυγό και 3 κουτ. σούπας κρύο νερό και ζυμώνετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μία ζύμη στεγνή. Δεν χρειάζεται να έχει τέλεια υφή.
  • Στη συνέχεια, την τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο το λιγότερο για 45 λεπτά..
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°. Όταν βγάλετε τη ζύμη από το ψυγείο, την αφήνετε λίγα λεπτά να ζεσταθεί και την ανοίγετε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους περ. 1/2 εκ. (την ανοίγετε ευκολότερα ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας).
  • Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ελαφρά τη φόρμα της τάρτας. Απλώνετε τη ζύμη έτσι ώστε να εξέχει από το χείλος.
  • Την πατάτε με τα δάχτυλα να εφαρμόσει καλά και κόβετε ομοιόμορφα το τελείωμα.
  • Απλώνετε μέσα ένα ανάλογο κομμάτι λαδόκολλας και σκορπάτε όσπρια (ρεβίθια ή φακές) ή τα ειδικά βαρίδια, για να μη φουσκώσει η τάρτα.
  • Την ψήνετε στο φούρνο άδεια για 15 λεπτά και την αφήνετε να κρυώσει.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει, χωρίς να ξανθύνει.
  • Κατόπιν, το αφαιρείτε και βάζετε τα μανιτάρια, κομμένα σε μικρές φέτες. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, προσθέτοντας στο τέλος το σκόρδο.
  • Προσθέτετε το σοταρισμένο κρεμμύδι και το μαϊντανό και αφήνετε να μισοκρυώσουν.
  • Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα, λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι. Απλώνετε το μείγμα των μανιταριών στην τάρτα και ρίχνετε από πάνω το μείγμα των αυγών.
  • Ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.

Πηγή - www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου