ΜΕΝΟΥ

Pages

Σούπα με καρότο, πατάτα και μοσχάρι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή :Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 75΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 σπόροι κάρδαμο, κοπανισμένοι
  • 1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά (τσίλι)
  • 200 γραμμάρια άγρια μανιτάρια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κότσι
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, σε μικρές φέτες
  • 2 καρότα, σε κομματάκια μπουκιάς
  • 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση
  • Πλένουμε καλά και αλευρώνουμε το κρέας. Ζεσταίνουμε σε βαθιά κατσαρόλα το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρέας να ροδίσει παντού.
  • Ρίχνουμε τις πατάτες και όλα τα λαχανικά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα και 15 λεπτά. Τα τελευταία 15 λεπτά προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι.
  • Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά, την περνάμε από λεπτή σήτα, κρατάμε το κρέας και τα λαχανικά στην άκρη και ξαναβάζουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση για ακόμη 5 λεπτά.
  • Σερβίρουμε μαζί με ζεστό ψωμάκι!

Πηγή - www.sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου