ΜΕΝΟΥ

Pages

Ριζότο με αρακά και παρμεζάνα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 2 κούπες ρύζι αρμπόριο
  • 1 κούπα αρακά
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • Μισή κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 6 κούπες ζεστό ζωμό κοτόπουλου εμπορίου
  • 1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κούπα φλούδες παρμεζάνας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας.
  • Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τον αρακά και το ζωμό, 1/2 κούπα κάθε φορά, περιμένοντας να εξατμιστεί πριν το επόμενο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί ο ζωμός και το ρύζι να ετοιμαστεί.
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φλούδες παρμεζάνας και λίγο ξύσμα λεμονιού.

Πηγή - www.sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου