ΜΕΝΟΥ

Pages

Πράσινη σαλάτα με φράουλες, αβοκάντο και λαδολέμονο με πορτοκάλι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Υλικά
  • 1 ματσάκι baby σπανάκι
  • 1 ματσάκι baby ρόκα
  • ½ φλ. φυλλαράκια δυόσμο
  • 1 μέτριο αβοκάντο, όχι πολύ ώριμο
  • 250 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση και σε τέταρτα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • ½ φλ. ξινομυζήθρα
  • ½ φλ. καρύδια

Διαδικασία

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι, τη ρόκα, το δυόσμο, το αβοκάντο και τις φράουλες.
  • Σε ένα μούλτι βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα με το λαδολέμονο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά
  • Ρίχνουμε διάσπαρτα την ξινομυζήθρα και τα καρύδια και σερβίρουμε.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου