ΜΕΝΟΥ

Pages

Σούπα παντζάρι βελουτέ με γιαούρτι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Πέτρος Συρίγος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Ψήσιμο 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Μία σούπα γεμάτη χρώμα, γεύση και θρεπτικά στοιχεία! Ένα πιάτο που μπορούμε να φτιάξουμε σε ελάχιστο χρόνο, με λίγα υλικά και να το απολαύσουμε ζεστό ή κρύο. Καλή όρεξη!

Υλικά
  • 800gr. παντζάρια ψιλοκομμένα
  • 2 μέτριες πατάτες ψιλοκομμένες
  • 10gr. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 50gr. τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 2lt ζωμό ή νερό
  • 180gr. γιαούρτι στραγγιστό
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κλωναράκι μάραθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
  • Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα παντζάρια, το κρεμμύδι και τις πατάτες για 3-4′, ώσπου να ροδίσουν. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το τζίντζερ και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20′, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μπλέντερ με λίγη ποσότητα από τον ζωμό, μέχρι να γίνει ένα αφράτο και λείο μείγμα. Ανάλογα με το πως θέλουμε να είναι η τελική υφή της σούπας μας, προσθέτουμε ζωμό στο μείγμα.
  • Αλατοπιπερώνουμε την σούπα και την σερβίρουμε ζεστή ή κρύα. Προσθέτουμε μια κουταλιά γιαούρτι στο πιάτο και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μάραθο.

Πηγή - petros-syrigos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου