ΜΕΝΟΥ

Pages

Καλαμαράκι μαγειρεμένο με ελαιόλαδο και βασιλικό

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Newsbeast.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Σερβίρετε το πάνω σε τραγανή πατάτα

Υλικά
  • 800 γρ καλαμαράκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λωρίδες
  • 60 ml λευκό κρασί (Chardonnay)
  • 200 ml ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα βασιλικού

  • 70 γρ κουκουνάρια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ματσάκια πλατύφυλλο βασιλικό
  • 1 γρ πιπέρι
  • 1 γρ αλάτι
  • 150 ml εξτρά παρθένο ελαιόλαδο
  • 100 γρ κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 60 γρ γιαούρτι στραγγιστό

Για τη γαρνιτούρα
  • ½ κιλό πατάτες, καθαρισμένες
  • 1 lt ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση
  • Αρχικά ετοιμάζετε τη σάλτσα βασιλικού: βάλτε στο μπλέντερ τα κουκουνάρια, το σκόρδο, το βασιλικό, το την κεφαλογραβιέρα, το μισό από το λάδι, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και χτυπήστε τα στη δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά, ώστε να γίνουν αλοιφή. Προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίστε να χτυπάτε, μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Κόψτε τις πατάτες στο μαντολίνο σε τσιπς και ξεπλύνατε τες καλά. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο στους 140ο C και τηγανίστε τα τσιπς πατάτας, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Αφαιρέστε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αλατίστε.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφού κάψει σε δυνατή φωτιά, σοτάρετε τα καλαμάρια για 1 λεπτό. Σβήστε με το κρασί, προσθέστε τη σάλτσα βασιλικού, ανακατέψτε και απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Σερβίρετε τα καλαμαράκια πάνω στις πατάτες, γαρνίροντας με ντοματίνια και φύλλα βασιλικού.

Πηγή - www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου