ΜΕΝΟΥ

Pages

Στήθος κοτόπουλο με κρούστα από φιστίκια αιγίνης

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά
  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 1 φλιτζ. τσ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα
  • 4 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 2 κ.σ. ξερός βασιλικός
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4-5 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, χοντροτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°. Βάζουμε τα φυστίκια στο μπλέντερ και τα ψιλοκόβουμε. 
  • Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τα μυρωδικά, το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι (γιατί η μουστάρδα είναι αλμυρή). 
  • Βάζουμε το φυστίκι σε απλωτό σκεύος. Αλείφουμε καλά τα στήθη με το μίγμα μουστάρδας-μυρωδικών και κατόπιν τα κυλάμε στο φυστίκι, να καλυφθούν παντού. 
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει ελαφρά. 
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αν δεν χωράνε όλα τα στήθη μαζί, αφαιρώντας κάθε φορά και τα φυστίκια που σκόρπισαν. 
  • Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε πυρίμαχο σκεύος, μαζί με όσα φυστίκια έμειναν στο ελαιόλαδο και το ψήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά.

Tip

  • Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μέτρια θερμοκρασία για να μην κάψουμε τα φιστίκια & δώσουν άσχημη γεύση στο φαγητό.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου