ΜΕΝΟΥ

Pages

Ημι-στραπατσάδα με φέτα, πιπεριές Φλωρίνης και μαυροκούκι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Τηγάνισμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Τα μισά αυγά τα κάνουμε στραπατσάδα και τα υπόλοιπα τα κάνουμε μάτια στο ίδιο τηγάνι, για να έχουμε στο τέλος ρευστό κρόκο σαν σάλτσα στο φαγητό μας.

Συστατικά
  • 8 αυγά 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο), καλά στραγγισμένες και λεπτοκομμένες
  • 120 γρ. φέτα σκληρή, πικάντικη (π.χ. Καλαβρύτων), θρυμματισμένη
  • 60 γρ. γραβιέρα (προτιμότερο Νάξου), τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος (ή ρίγανη)
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι (ή σουσάμι)
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα ντοματίνια με τις πιπεριές και λίγο αλάτι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 4 από τα αυγά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, να ψηθούν λίγο, σπάμε τα υπόλοιπα αυγά (μάτια) και τα ρίχνουμε στη στραπατσάδα, ανάμεσα στα υπόλοιπα υλικά. 
  • Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να πήξουν τα αυγά (καλό είναι οι κρόκοι να μείνουν μελάτοι). 
  • Σκορπίζουμε τα τυριά, αλατοπίπερο και τον δυόσμο, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσουν ελαφρώς τα τυριά, και αποσύρουμε από τη φωτιά. 
  • Πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και σερβίρουμε.
  • Συνοδεύουμε με ελιές και ψωμί φρυγανισμένο.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου