ΜΕΝΟΥ

Pages

Ζεστή σαλάτα εποχής

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Καρολίνα Δωρίτη
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 25΄- 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Ζεστή σαλάτα εποχής με ψητό λευκό λάχανο, καβουρδισμένα φουντούκια, σταφίδες, τσάιβς και ψητό κατσικίσιο τυρί chèvre.


Συστατικά

  • ½ λευκό λάχανο, χοντροκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φέτες κατσικίσιο τυρί chèvre, πάχους περίπου 1-1½ εκ.
  • 3 κ.σ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
  • 3 κ.σ. σταφίδα Κορίνθου
  • 3 κ.σ. τσάιβς, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, πιπέρι

Για το ντρέσινγκ

  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • 2 κ.γ. μουστάρδα αγγλική
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Ντρέσινγκ
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ, με έναν αβγοδάρτη, πρώτα το λεμόνι με τη μουστάρδα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά, καθώς ανακατεύουμε, και τέλος το αλατοπίπερο.

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Ανακατεύουμε με τα χέρια, σε ένα μπολ το λάχανο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. 
  • Το αδειάζουμε στη λαμαρίνα και το ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το λάχανο και να αρχίζει να μαυρίζει ελαφρώς στις άκρες. 
  • Βάζουμε τις φέτες του τυριού πάνω σε ένα ταψάκι καλυμμένο με λαδόκολλα και, όπως είναι ζεστός ο φούρνος, ψήνουμε το τυρί μέχρι να αρχίσει να λιώνει και να ροδίζει, περίπου 10 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε το λάχανο με τα φουντούκια, τις σταφίδες και τα τσάιβς και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. 
  • Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε πιατέλα και από πάνω τοποθετούμε το ψημένο σεβρ, λίγο τριμμένο πιπέρι και επιπλέον ντρέσινγκ, αν θέλουμε.

Πηγή - www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου