ΜΕΝΟΥ

Pages

Ζυμαρικά ζέας με γιαούρτι, λεμόνι και αρωματικά βότανα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Καρολίνα Δωρίτη
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Ξύσμα λεμονιού, μαϊντανός, μάραθος και σχινόπρασο δίνουν ένα μοναδικό άρωμα!

Συστατικά

  • 1 συσκευασία σπαγγέτι με αλεύρι ζέας
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. για το τέλος
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 120 ml λευκό κρασί ξηρό
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. μάραθος, ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. σχινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Κεφαλογραβιέρα με χαμηλά λιπαρά, για το σερβίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος
  • Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό στο οποίο έβρασαν.
  • Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το σκόρδο με το φύλλο δάφνης ανακατεύοντας, για περίπου 1 λεπτό. 
  • Σβήνουμε με το κρασί, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για ακόμη 1 λεπτό. 
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το ξύσμα και τον χυμό. Ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά. 
  • Ενσωματώνουμε το γιαούρτι και 2-3 κ.σ. από το ζεστό υγρό όπου έβρασαν τα μακαρόνια, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λεία και κρεμώδης η σάλτσα (μπορεί να πάρει και λίγο παραπάνω από το υγρό). 
  • Ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά, ρίχνουμε πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως με το τριμμένο τυρί και το ωμό ελαιόλαδο.

Πηγή - www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου