ΜΕΝΟΥ

Pages

Αυγά μάτια με απάκι και μπόλικο δυόσμο

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Τηγάνισμα 8΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά
  • 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 120 γρ. απάκι, σε λεπτές φέτες (κρητικό καπνιστό αλλαντικό από κόντρα φιλέτο, μαριναρισμένο σε ξίδι και αρωματισμένο με βότανα – το βρίσκουμε συσκευασμένο σε σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία. Το αντικαθιστούμε με άλλο καπνιστό αλλαντικό της αρεσκείας μας ή σύγλινο)
  • 6 αυγά
  • 5 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 40-50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ντοματίνια με λίγο αλάτι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. 
  • Ρίχνουμε το απάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη, μέχρι να ζεσταθεί καλά. 
  • Σπάμε τα αυγά (μάτια) και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, ανάμεσα στα ντοματίνια. 
  • Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να γίνουν τα αυγά, στο ζεστό μάτι, για 3-4 λεπτά ή μέχρι να σφίξουν όσο μας αρέσει. 
  • Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον δυόσμο και μοιράζουμε στα πιάτα. 
  • Συνοδεύουμε με φέτες ζεστού ψωμιού, αλειμμένες με μαλακή φέτα και πασπαλισμένες με ρίγανη.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου