ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπάρες μπισκότου με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 12 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

  • 1 φλ. (226 γρ.) βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 ½ φλ. φυστικοβούτυρο (1 φλ. + ½ φλ.)
  • 2 ½ φλ. μπισκότα digestive, τριμμένα
  • ½ κ.γ. αλάτι χοντρό + επιπλέον για γαρνιτούρα
  • 2 φλ. σταγόνες σοκολάτας, ημίγλυκη (½ φλ. + 1½ φλ.)

Τρόπος παρασκευής
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, 1 φλ. φυστικοβούτυρο, τα μπισκότα, ½ κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε ½ φλ. σταγόνες σοκολάτας και διπλώνουμε απαλά το μείγμα με μία σπάτουλα.
  • Στρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί 9 Χ 13 εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για ½ ώρα να παγώσει.
  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί 1 ½ φλ. σταγόνες σοκολάτας και ½ φλ. φυστικοβούτυρο.
  • Ανακατεύουμε συχνά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  • Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από τη βάση μπισκότο.
  • Πασπαλίζουμε με επιπλέον χοντρό αλάτι και το βάζουμε στο ψυγείο για ακόμη 10 λεπτά.
  • Μόλις σταθεροποιηθεί το κόβουμε σε ράβδους και σερβίρουμε.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου