ΜΕΝΟΥ

Pages

Ατομικές κις λορέν

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Καρολίνα Δωρίτη
Μερίδες : Για 12 ταρτάκια.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Νόστιμο «μεζεδάκι» για τα παιδικά πάρτι.

Συστατικά

  • 70 γρ. μπέικον γαλοπούλας
  • 2 αβγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Ελαιόλαδο για τη φόρμα
  • 12 μικρά στρογγυλά φύλλα κουρού (έτοιμα στα σουπερμάρκετ)
  • 130 γρ. γλυκιά γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη

Τρόπος παρασκευής
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  • Κόβουμε το μπέικον σε μικρά καρέ. 
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα. 
  • Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε χρησιμοποιώντας έναν αβγοδάρτη με την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο. 
  • Αλείφουμε σχολαστικά με ένα πινέλο τις θήκες μιας φόρμας για μάφιν με ελαιόλαδο. 
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φορμάκια για μάφιν, τα οποία τοποθετούμε πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου. 
  • Βάζουμε μέσα στις θήκες ή στις φόρμες τα έτοιμα φύλλα κουρού. 
  • Τα πιέζουμε με τα χέρια ώστε να καλύψουν τον πάτο και τα τοιχώματα του σκεύους που χρησιμοποιούμε. Τρυπάμε τη βάση τους με ένα πιρούνι. 
  • Βάζουμε μέσα στο κάθε φύλλο περίπου 1½ κ.γ. τριμμένη γραβιέρα. 
  • Από πάνω μοιράζουμε το τσιγαρισμένο μπέικον και τέλος 2-3 κ.σ. από το μείγμα με τα αβγά. Ψήνουμε για 30 λεπτά.

Πηγή - www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου