Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
- 500 γραμμάρια κολοκυθάκια
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 500 ml γάλα
- ½ φλιτζάνι αλεύρι
- 200 γραμμάρια ανάμεικτα τριμμένα κίτρινα τυριά
- 3 αυγά
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- λίγο φρέσκο δεντρολίβανο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια.
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
- Τέλος, τα αλατίζουμε και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι.
- Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφουμε με ελαιόλαδο το εσωτερικό ενός ταψιού.
- Μέσα σε αυτό, τοποθετούμε τα κολοκυθάκια.
- Αμέσως μετά, τα πασπαλίζουμε με το σκόρδο.
- Βάζουμε τα κολοκυθάκια στο φούρνο να ψηθούν στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
- Μόλις ψηθούν, βγάζουμε από το φούρνο και τα ανακατεύουμε με τα τριμμένα τυριά και το δεντρολίβανο.
- Σε ένα μπολ ή σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά.
- Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τα αυγά με το τυρί κρέμα και το γάλα.
- Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα αυτό και το ενώνουμε με τα κολοκυθάκια.
- Αδειάζουμε το μείγμα μαζί με τα κολοκυθάκια σε ένα πυρίμαχος σκεύος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου