ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουβλάκια με μοσχαράκι και λαχανικά

Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για όλη την οικογένεια

Απαιτούμενος χρόνος : 30΄







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • 500 γραμμάρια φιλέτο μοσχαρίσιο γάλακτος
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη στα τέσσερα
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη στα τέσσερα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα τέσσερα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό

Για τη μαρινάδα:
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο ξερό
  • 1 λεμόνι ακέρωτο ( θα χρειαστούμε το ξύσμα του)
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Πλένουμε το φιλέτο.
  • Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου.
  • Κόβουμε το φιλέτο γάλακτος σε 6 κομμάτια και το βάζουμε μέσα στη μαρινάδα για 2-3 ώρες, τοποθετώντας το σκεύος στο ψυγείο.
  • Αφού μείνει μέσα στη μαρινάδα, το βγάζουμε από το ψυγείο και περνάμε ένα ένα τα κομμάτια του κρέατος στη σούβλα.
  • Βάζουμε εναλλάξ ένα κομμάτι κρέας, ένα κομμάτι πράσινη πιπεριά, ένα κομμάτι κόκκινη πιπεριά, ένα κομμάτι κρεμμύδι και ξανά κρέας μέχρι να γεμίσει η σούβλα.
  • Τοποθετούμε την σούβλα στην καυτή σχάρα, αφήνοντας την από κάθε πλευρά μόνο 3-4 λεπτά για να παραμείνει το κρέας μέτρια ψημένο.
  • Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από το φούρνο και την πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.
  • Μπορούμε να συνοδεύσουμε τη σούβλα με φρέσκες ψιλοκομμένες τηγανιτές πατάτες.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου