menu22

Λουκάνικα με αυγά και πιπεριές Φλωρίνης


Λίγο η πιπεριά, λίγο το θυμάρι και... πήρε τα πάνω του αυτό το ταπεινό φαγάκι.








Συνταγή : Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη.
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬


Υλικά
  • 4 αυγά, προτιμότερο βιολογικά
  • 2 μέτρια χωριάτικα λουκάνικα, προτιμότερο με πράσο, σε φετάκια
  • 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, στραγγισμένη και κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κλωνάρι σέλερι, κομμένο σε φετάκια
  • 4 - 5 ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα (ή 2 μέτριες ντομάτες, στην εποχή τους, τριμμένες)
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, κοπανισμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε, χωρίς λάδι, για 2 - 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να αποβάλουν μέρος από το λίπος τους. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξει το λουκάνικο από το λίπος του.
  • Βάζουμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το σέλερι και το σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε την πιπεριά, την ντομάτα και αλατοπίπερο και βράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 7 - 8 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει λίγο η σάλτσα. Τότε, προσθέτουμε το λουκάνικο ξανά στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
  • Κάνουμε χώρο στο τηγάνι και σπάμε τα αυγά. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε μέχρι να γίνουν όπως θέλουμε. Αν θέλουμε να πήξουν, σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του, αν έχει, ή με ένα καπάκι από μια μεγάλη κατσαρόλα. Αν τα θέλουμε με τους κρόκους μελάτους, παίρνουμε με ένα κουτάλι λίγο από το ζουμί του τηγανιού και το ρίχνουμε στο ασπράδι για να ψηθεί προτού σφίξουν οι κρόκοι. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συνοδεύουμε με 
  • ψωμί και πράσινη σαλάτα.

Συμβουλή
  • Το καλοκαίρι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκες πιπεριές Φλωρίνης, αλλά και πράσινες πιπεριές κέρατα.


Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου