menu22

Πέννες καρμπονάρα με σολομό

Φανταστικές πέννες που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬


Υλικά
  • 400 γρ. πέννες ριγέ ΗΛΙΟΣ
  • 2 φιλέτα (350 γρ. / φιλέτο) φρέσκο σολομό
  • λίγο ελαιόλαδο, για ράντισμα
  • 4 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 8 κ.σ. (70 γρ.) πεκορίνο Αμφιλοχίας, ψιλοτριμμένο + επιπλέον για γαρνιτούρα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
  • Αλατίζουμε ελαφρά τα φιλέτα σολομού και από τις δυο πλευρές, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Ψήνουμε το σολομό στο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 200C.
  • Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, αφαιρούμε το δέρμα με ένα πιρούνι και κόβουμε τα φιλέτα ψαριού σε κομμάτια.
  • Μαγειρεύουμε τις πέννες ριγέ σε αλατισμένο νερό που βράζει, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το πεκορίνο, το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Ενώ ανακατεύουμε, προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό από την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, που μαγειρεύονται.
  • Μόλις οι πέννες είναι έτοιμες, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
  • Με γρήγορες κινήσεις, ρίχνουμε το μείγμα αβγών στην κατσαρόλα με τα στραγγισμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα κομμάτια σολομού και ανακατεύουμε απαλά.
  • Μοιράζουμε τις πέννες σε 4 πιάτα, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και πεκορίνο και σερβίρουμε.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου