menu22

Μοσχάρι με πατάτες κατσαρόλας

Λαχταριστή σπιτική συνταγή που μας έφτιαχνε η γιαγιά μας όταν είμασταν μικρά παιδιά











Συνταγή : imommy.gr
Μερίδες : Για 4-5 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15ʹ, Μαγείρεμα 90ʹ.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Υλικά 
  • 1 κιλό μοσχάρι (κιλότο), σε μερίδες
  • 5-6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο
  • 4-5 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6-8 κόκκοι μπαχαριού
  • 5 πατάτες, κομμένες κυδωνάτες ή σε μεγάλους κύβους

Eκτέλεση

  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρέας. Μόλις πάρει χρώμα παντού, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε ώσπου να ροδίσει κι αυτό.
  • Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, 1 ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και το μπαχάρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί, τουλάχιστον 1 ώρα, ίσως και λίγο παραπάνω. Στο ενδιάμεσο ελέγχουμε μήπως χρειάζεται νερό (πάντοτε βραστό).
  • Οταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε πάλι, ελέγχουμε τη γεύση, προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  • Το φαγητό είναι έτοιμο μόλις δέσει η σάλτσα, όταν δηλαδή σωθούν τα περιττά υγρά και μαλακώσουν οι πατάτες.
  • Αφήνουμε το φαγητό μακριά από τη φωτιά να «ησυχάσει» και να δέσει.

Tips

  • Ο χρόνος μαγειρέματος του μοσχαριού εξαρτάται από το κομμάτι, το μέγεθος και το πόσο φρέσκο είναι.
  • Αντί για μπαχάρι, βάλτε ένα ξυλάκι κανέλας που θα αφαιρέσετε όταν το φαγητό θα είναι έτοιμο.
  • Λίγος φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός στο σερβίρισμα θα ζωντανέψει και θα φρεσκάρει το αποτέλεσμα. 

Πηγή -  imommy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου