menu22

Κάρι κολοκύθας στην κατσαρόλα (pumpkin curry)

Voila, η συνταγή που μαγείρεψε βήμα - βήμα η Νένα Ισμυρνόγλου μαζί με τους αναγνώστες μας το Σάββατο, 4/11, στο hypermarket Σκλαβενίτης στο Avenue.





Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 35΄- 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬


Υλικά

  • 600 γρ. (καθαρό βάρος) κολοκύθα, σε κύβους 3 εκ.
  • 300 ml γάλα καρύδας
  • 500 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 1 μάτσο βασιλικός ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σπιτικό κάρι

  • 200 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 140 γρ. φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 5 πιπεριές τσίλι, καυτερές, φρέσκες ή ξερές, ψιλοκομμένες (αυξομειώνουμε την ποσότητα ανάλογα με τα γούστα μας) ή τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας κουρκουμάς
  • 1 κουτ. σούπας σπόροι κόλιανδρου
  • 3 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 140 γρ. πελτές τομάτας
  • 60 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Κάρι: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το σκόρδο, τις πιπεριές, τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και 100 ml νερό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα.
  • Κολοκύθα: Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την κολοκύθα για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε το κάρι και τον ζωμό, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Το φαγητό βγαίνει ζουμερό, με πλούσια σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.

Στο ποτήρι μας ένα Gewurztraminer.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου