menu22

Στρούντελ μήλου

Μία κλασική και αγαπημένη συνταγή για σπιτικά στρούντελ.








Συνταγή : Άννα Ναθαναηλίδου.
Μερίδες : 2 Στρούντελ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Ψήσιμο 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬


Υλικά
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 8 μήλα διαφορετικών ποικιλιών
  • 2/3 κούπας ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική (ή λευκή)
  • 1/2 κούπα καρύδια χοντροσπασμένα
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 125 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 5-6 πτι μπερ αλεσμένα


Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  • Πλένουμε τα μήλα, τα καθαρίζουμε από τις φλούδες και τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε σε φέτες. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, τα καρύδια, την κανέλα και τις σταφίδες. 
  • Απλώνουμε το ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας μας, το αλείφουμε με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με ελάχιστο τριμμένο μπισκότο. Απλώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και επαναλαμβάνουμε. Στρώνουμε από πάνω το τρίτο φύλλο, το βουτυρώνουμε και αδειάζουμε τη μισή από τη γέμιση.
  • Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό, από τη μακριά πλευρά των φύλλων, φροντίζοντας να μην φύγει από μέσα η γέμιση. Αλείφουμε την επιφάνεια του στρούντελ με βούτυρο και το χαράζουμε με μαχαίρι για να βγαίνει η υγρασία (μικρές μαχαιριές). Φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο το δεύτερο στρούντελ. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου