menu22

Γλυκα του κουταλιού


 
Το γλυκό του κουταλιού είναι παραδοσιακό γλυκό που οι συνταγή του πέρασε από γενιά σε γενιά, από τη μάνα στην κόρη και μέχρι σήμερα μας μαγεύει με τη γεύση του.


Παρασκευάζεται από φρούτα, άνθη και λαχανικά διατηρημένα σε σιρόπι από ζάχαρη και σερβίρεται σε πιατάκι με κουταλάκι του γλυκού ή σπανιότερα με πιρουνάκι.
Αχλάδι

Για την παρασκευή γλυκών του κουταλιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν όλα τα φρούτα, όπως κεράσια, σύκα, μήλα, εσπεριδοειδή κ.ά., ορισμένα είδη λαχανικών, όπως ντομάτες, μελιτζάνες, καρότα, αλλά και πέταλα λουλουδιών, όπως τριανταφυλλιάς και κιτρομηλιάς.


Η παρασκευή κάθε γλυκού έχει τη δική του τεχνική και ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες, που αφορούν στην προετοιμασία και την εκτέλεση της συνταγής. Σε γενικές γραμμές, η επιτυχία στην κατασκευή των γλυκών προϋποθέτει χρήση φρέσκων, γερών και χωρίς κτυπήματα φρούτων, τα οποία δεν πρέπει να είναι πολύ ώριμα για να μην λιώσουν στο βράσιμο. 
Ντοματίνι
Σημαντική είναι η χρήση της ζάχαρης σε σωστή αναλογία, το καλό ψήσιμο και το σωστό δέσιμο του σιροπιού. Για να καταλάβουμε αν έχει ψηθεί καλά το γλυκό μας, το τρυπάμε με μια βελόνα. Αν πέφτει εύκολα, σημαίνει ότι έχει ψηθεί. Τα αρωματικά (κανέλα, γαρίφαλα, κιούλι, βανίλια) τοποθετούνται προς το τέλος για να διατηρείται καλύτερα το άρωμά τους

Σύκο

Κάστανο
Φράουλα
Καρπούζι
Φιρίκι

Νερατζάκι
Περγαμόντο
Σταφύλι

Οι συνταγές που ακολουθούν είναι αυτές που αγαπήσατε και προτιμήσατε περισσότερο


Κυδώνι γλυκό κουταλιού


Βύσσινο γλυκό του κουταλιού

Γλυκό του κουταλιού με μήλο

Γλυκό του κουταλιού καρότο

Γλυκό του κουταλιού καρπούζι


Απλά απολαύστε τις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου