ΜΕΝΟΥ

Pages

Xωριάτικη σαλάτα με ψητές πιπεριές & βαλσάμικο ξιδι με μέλι

Λαχταριστή σαλάτα για το Κυριακάτικο τραπέζι.








Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬


Υλικά
  • 10 ντοματίνια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • 10 ελιές μαυρες Καλαμών
  • 3 κλων. Βασιλικό
  • 4-5 κ.σ. βαλσάμικο ξιδι BIO με μέλι Kalamata Papadimitriou
  • 200 γρ. φέτα
  • 5 φέτες ψωμιού
  • 1 κ.γ. Ρίγανη ξερή
  • ελαιόλαδο
  • Αλάτι - Πιπέρι

Για τις ψητές πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 κίτρινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Βαλσάμικο ξίδι με μέλι Kalamata Papadimitriou
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
  • Φτιάχνουμε πρώτα τα κρουτόν, κόβοντας τις φέτες ψωμιού σε κυβάκια, τα βάζουμε σε ταψί ρίχνουμε την ξερή ρίγανη, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για περίπου 10 λεπτά.
  • Για τη σαλάτα βάζουμε σε μπολ το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, την ψητή κίτρινη πιπεριά και την ψητή πιπεριά Φλωρίνης. Προσθέτουμε τις ελιές, την κάππαρη, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με το βαλσαμικό βιολογικό ξίδι με μέλι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη φέτα, τα κρουτόν και σερβίρουμε.

Πηγή - Chef στον Αέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου