menu22

Ψητό φιλέτο πέρκας με σάλτσα λιαστής ντομάτας

Μια πεντανόστιμη και ελαφριά συνταγή για να απολαύσουμε το ψάρι, έτοιμο σε λίγα, μόλις, λεπτά.






Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 6΄- 7΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬✬


Υλικά

  • 4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα λιαστής ντομάτας (έτοιμη· εναλλακτικά, χτυπάμε στο μούλτι 4 - 5 λιαστές ντομάτες -από βάζο με λάδι- μαζί με 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο όπου είναι συντηρημένες)
  • 2 - 3 κουτ. σούπας βασιλικό χοντροκομμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 φιλέτα πέρκας (περίπου 200 γρ. το ένα)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα και στο γκριλ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη σάλτσα λιαστής ντομάτας, το βασιλικό και το πιπέρι. 
  • Απλώνουμε το μείγμα πάνω στα φιλέτα πέρκας. Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για 6 - 7 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους, χωρίς να τα γυρίσουμε. 
  • Τα σερβίρουμε ζεστά.

Συνοδεύουμε με

  • πράσινη σαλάτα. 

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου