ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπαγκέτι με έτοιμες φιλεταρισμένες σαρδέλες και άνηθο

Προμηθευόμαστε έτοιμα φιλέτα σαρδέλας από το σούπερ μάρκετ και μέσα σε 25 λεπτά έχουμε μια νόστιμη και θρεπτική μακαρονάδα. Ο άνηθος, το λευκό κρασί και το κουκουνάρι θα προσθέσουν έξτρα νοστιμιά.



Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬


Υλικά
  • 500 γρ. σπαγκέτι
  • 25 σαρδέλες, φιλεταρισμένες (βρίσκουμε έτοιμες, καθαρισμένες και φιλεταρισμένες στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 ml λευκό κρασί, ξηρό
  • 1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους και τα στραγγίζουμε.
  • Παράλληλα, σοτάρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τις σαρδέλες, τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  • Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε.
  • Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε.
  • Συνοδεύουμε με καροτοσαλάτα με μπόλικο άνηθο.

Τι πίνουμε

  • Μια Σαντορίνη δεξαμενής. 

Πηγή -  γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου