menu22

Νηστίσιμη τάρτα με αχλάδια

Λαχταριστή και γλυκιά τάρτα γεμιστή με αχλάδια







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬


Υλικά
Για τη ζύμη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 120 γραμμάρια λάδι
  • 120 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/8 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 7 μεγάλα αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
  • λίγο χυμό λεμονιού 1 κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση
Για τη ζύμη
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Κάνουμε στο κέντρο μια λακούβα και ρίχνουμε το λάδι. Δουλεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα ώστε το αλεύρι να απορροφήσει όλο το λάδι και να μοιάζει με ψίχουλα.
  • Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.

Για τη γέμιση
  • Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κομματάκια αχλαδιού μαζί με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη ζάχαρη άχνη, και λίγο νερό. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  • Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα.
  • Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το φύλλο της ζύμης.
  • Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε με σπάτουλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου