menu22

Πίτα με γαλοπούλα και μπρόκολο

Μία μοναδική πίτα στο τραπέζι σας.









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬


Υλικά
  • 6 φλ μπουκέτα μπρόκολο
  • 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ κρεμμύδι, κομμένο
  • 1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
  • 1/2 φλ κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ ανάλατος ζωμός κοτόπουλο
  • 3 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, κομμένος
  • 3 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 170 γρ κρέμα τυριού light, μαλακωμένη
  • 680 γρ (6 φλ) στήθος γαλοπούλας, μαγειρεμένο και θρυμματισμένο
  • 2 φλ καρότα σε λωρίδες
  • 425 γρ ρεβίθια, πλυμένα και σουρωμένα
  • 8 φύλλα κρούστας, ξεπαγωμένα


Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C.
  • Βουτυρώνουμε δύο πυρέξ (20εκ).
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεματίζουμε το μπρόκολο για 6 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει και χοντροκόβουμε.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε 5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το κάρυ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ζωμό κοτόπουλο, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα τυριού.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μπρόκολο, τη γαλοπούλα, τα καρότα και τα ρεβίθια.
  • Προσθέτουμε το μείγμα τυριού και ανακατεύουμε.
  • Μοιράζουμε το μείγμα γαλοπούλας στα δύο πυρέξ.
  • Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας 4 φύλλα κρούστας και τα λαδώνουμε ένα προς ένα με 1/4 κ.γ. ελαιόλαδο ανά φύλλο.
  • Τοποθετούμε τα καλά λαδωμένα φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο και τα κόβουμε διαγώνια στο μισό.
  • Στο ένα πυρέξ στρώνουμε τα κομμάτια φύλλου ένα- ένα πάνω από το μείγμα γαλοπούλας, αφού τα τσαλακώσουμε ελαφρώς. Φροντίζουμε τα φύλλα μας να επανωτίζουν ελαφρά το ένα στο άλλο.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, τα οποία στρώνουμε στο δεύτερο πυρέξ.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι πίτες μας, γυρνώντας εκ περιτροπής τα πυρέξ στο φούρνο μετά από 7 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και σερβίρουμε.


Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου