ΜΕΝΟΥ

Pages

Παλμιέ με μερέντα

Εύκολες, απλές και λαχταριστές σφολιάτες για το πρωινό σας.







Συνταγή : Άννα Ναθαναηλίδου.
Μερίδες : Για 40 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Ψήσιμο 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬


Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 6 κουτ. σούπας μερέντα
  • 2 κουτ. σούπας φουντούκια ή αμύγδαλα, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του ταψιού με λαδόκολλα. Ανοίγουμε τη σφολιάτα και την απλώνουμε πάνω στη λαμαρίνα. Την αλείφουμε με τη μερέντα. Πασπαλίζουμε με τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ώστε να πάνε παντού. 
  • Τυλίγουμε από τη μία πλευρά τη σφολιάτα σε ρολό μέχρι τη μέση. Στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά ώστε να συναντηθούν και να ενωθούν τα δύο ρολά στο κέντρο. Αλείφουμε το σημείο της ένωσης με νερό, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. 
  • Κόβουμε σε λεπτές και ισόπαχες φέτες, τις οποίες απλώνουμε στο ταψί. Ψήνουμε τα παλμιέ για 10 λεπτά.

Tip
  • Δεν βάζουμε πολλή μερέντα γιατί ξεχειλίζει από τις άκρες της σφολιάτας και δεν είναι ωραία τα μπισκότα.
  • Μπορούμε και να παραλείψουμε τους ξηρούς καρπούς.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου