menu22

Virginia ham καραμελωμένο στη σχάρα


Μία μοναδική συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει με την γεύση της.











Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : Για 6-8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 15΄-20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬

Υλικά
  • 1 κιλό μπούτι ζαμπόν βραστό (ολόκληρο κομμάτι)
  • 200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα σκόνη
  • 2 σφηνάκια μπράντι
  • 15 γαρίφαλα
  • 300 γρ. φέτες ανανά κονσέρβας

Eκτέλεση

  • Χαράζουμε το ζαμπόν με κοφτερό μαχαίρι σχηματίζοντας μεγάλους ρόμβους. Αναμειγνύουμε σε μπολ τη μαρμελάδα, τη μουστάρδα, το μπράντι και 2 σφηνάκια από το ζουμί του ανανά. Αλείφουμε το ζαμπόν με το μείγμα της μαρμελάδας και καρφώνουμε σε κάθε ρόμβο από 1-2 γαρίφαλα. 
  • Ψήνουμε το ζαμπόν στα κάρβουνα, γυρίζοντας το συχνά από όλες τις πλευρές, σε πολύ χαμηλή φωτιά έτσι ώστε να καραμελώσει, να ζεσταθεί καλά μέχρι μέσα, αλλά να μην καεί. 
  • Ψήνουμε ελαφρώς τις φέτες ανανά και τις σερβίρουμε μαζί με το ζαμπόν κομμένο σε λεπτές φέτες.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου