ΜΕΝΟΥ

Pages

Τυροκροκέτες

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : ??.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Λαχταριστές κροκέτες που θα ξετρελάνουν μικρούς & μεγαλους.

Υλικά
  • 4 κουταλιές κοφτές αλεύρι
  • 3 κουταλιές κοφτές βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κρόκοι αβγών
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα
  • λίγο πιπέρι
  • ασπράδια 2 αβγών
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • λίγη γαλέτα

Εκτέλεση
  • Οι τυροκροκέτες είναι αγαπημένο σνακ, κατάλληλο για παιδάκια, γιορτές και πάρτι ή σαν ορεκτικό στο τραπέζι.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζετε τις 4 κουταλιές αλεύρι και τις 3 κουταλιές βούτυρου.
  • Ανακατεύετε το μείγμα σε σιγανή φωτιά και ρίχετε σιγά σιγά και το γάλα. Ανακατεύετε καλά να μην σβολιάσει το αλεύρι σας.
  • Όταν το γάλα πήξει,το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και το τριμμένο τυρί. Προτιμήστε γλυκιά γραβιέρα για να αρέσουν οι τυροκροκέτες σας περισσότερο στα παιδιά...
  • Στη συνέχεια, βουτυρώνετε ενα ταψί καί απλώνετε επάνω το μίγμα.Το σκεπάζετε καλά με μία μεμβράνη και το αφήνετε 2-3 ώρες στο ψυγείο.
  • Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε 3 μπόλ. Στο ένα χτυπάτε τα ασπράδια ελαφρά με ενα κουταλάκι λάδι,στο άλλο βάζετε αλεύρι,και στο τρίτο τη γαλέτα.
  • Οταν έλθει η ωρα να τις τηγανίσετε, πλάθετε τις τυροκροκέτες και τις βουτάτε διαδοχικά στο αλεύρι, στα ασπράδια και στη γαλέτα.
  • Τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν σε μπόλικο λάδι.

Πηγή - www.sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου