Μία διαφορετική έκπληξη για μικρούς και μεγάλους.
Συνταγή : Μαρία Αργύρη
Μερίδες : 700 γρ
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία: 45'
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 5-6 μπανάνες
- 1 κούπα μπίρα
- 500 γρ. (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
- σπορέλαιο για τηγάνισμα
- μέλι και σουσάμι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Ρίχνουμε την μπίρα σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το αλάτι ανακατεύοντας, μέχρι να έχουμε ένα χυλό, όχι αραιό.
- Ζεσταίνουμε πολύ καλά το λάδι σε ένα τηγάνι. Βουτάμε μία-μία τις μπανάνες στο χυλό, να καλυφθούν εντελώς, και τις μεταφέρουμε στο τηγάνι. Όταν πάρουν χρώμα από τη μία μεριά, τις γυρίζουμε και από την άλλη.
- Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα πάνω σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις σερβίρουμε με μέλι και σουσάμι.
Tip
- Μπορούμε, αντί για σουσάμι και μέλι, να σερβίρουμε με σος σοκολάτας
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου