ΜΕΝΟΥ

Pages

Τηγανητές μπανάνες


Μία διαφορετική έκπληξη για μικρούς και μεγάλους.







Συνταγή : Μαρία Αργύρη
Μερίδες : 700 γρ
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία: 45'
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 5-6 μπανάνες
  • 1 κούπα μπίρα
  • 500 γρ. (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • μέλι και σουσάμι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Ρίχνουμε την μπίρα σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το αλάτι ανακατεύοντας, μέχρι να έχουμε ένα χυλό, όχι αραιό. 
  • Ζεσταίνουμε πολύ καλά το λάδι σε ένα τηγάνι. Βουτάμε μία-μία τις μπανάνες στο χυλό, να καλυφθούν εντελώς, και τις μεταφέρουμε στο τηγάνι. Όταν πάρουν χρώμα από τη μία μεριά, τις γυρίζουμε και από την άλλη. 
  • Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα πάνω σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις σερβίρουμε με μέλι και σουσάμι.

Tip 

  • Μπορούμε, αντί για σουσάμι και μέλι, να σερβίρουμε με σος σοκολάτας

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου