Η πιο ανοιξιάτικη ομελέτα ή πώς μια απλή ομελέτα μπορεί να αποκτήσει
βελούδινη υφή και μια άλλη, ξινούτσικη τσαχπινιά με λίγο φρέσκο τυρί
κρέμα!
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - www.pirouni.gr
Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη
Μερίδες : Για μία ατομική ομελέτα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 2 αβγά
- 2 κ.σ. φρέσκο τυρί κρέμα arla
- 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος Lurpak
- ντοματίνια για το σερβίρισμα
- φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε πάρα πολύ καλά τα αβγά με το τυρί κρέμα. Με το μίξερ χειρός ή το μούλτι θα έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.
- Σε ένα ατομικό, αντικολλητικό τηγάνι λειώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην κάψει.
- Ρίχνουμε τα αβγά. Με ένα μαχαίρι ελέγχουμε το γείσο. Όταν ξεκολλάει από τα τειχώματα σημαίνει πως η ομελέτα έχει ψηθεί από την κάτω πλευρά.
- Ρίχνουμε τον δυόσμο.
- Με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου, την αναποδογυρίζουμε. Για μια μικρή ομελέτα σαν κι αυτή, η δουλειά γίνεται πανεύκολα, μην τρομάζετε!
- Αφήνουμε την ομελέτα να ροδίσει και από την άλλη πλευρά και σερβίρουμε με λίγο τυρί κρέμα επιπλέον, φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου, ντοματίνια σε φετούλες και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή - www.pirouni.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου