menu22

Ομελέτα με τυρί κρέμα και δυόσμο

Η πιο ανοιξιάτικη ομελέτα ή πώς μια απλή ομελέτα μπορεί να αποκτήσει βελούδινη υφή και μια άλλη, ξινούτσικη τσαχπινιά με λίγο φρέσκο τυρί κρέμα!







Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη
Μερίδες : Για μία ατομική ομελέτα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 2 αβγά
  • 2 κ.σ. φρέσκο τυρί κρέμα arla
  • 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος Lurpak
  • ντοματίνια για το σερβίρισμα
  • φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε πάρα πολύ καλά τα αβγά με το τυρί κρέμα. Με το μίξερ χειρός ή το μούλτι θα έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.
  • Σε ένα ατομικό, αντικολλητικό τηγάνι λειώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην κάψει.
  • Ρίχνουμε τα αβγά. Με ένα μαχαίρι ελέγχουμε το γείσο. Όταν ξεκολλάει από τα τειχώματα σημαίνει πως η ομελέτα έχει ψηθεί από την κάτω πλευρά.
  • Ρίχνουμε τον δυόσμο.
  • Με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου, την αναποδογυρίζουμε. Για μια μικρή ομελέτα σαν κι αυτή, η δουλειά γίνεται πανεύκολα, μην τρομάζετε!
  • Αφήνουμε την ομελέτα να ροδίσει και από την άλλη πλευρά και σερβίρουμε με λίγο τυρί κρέμα επιπλέον, φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου, ντοματίνια σε φετούλες και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή - www.pirouni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου