ΜΕΝΟΥ

Pages

Cheese-Cake λεμόνι


Η νοστιμότερη και ευκολότερη κρέμα λεμόνι που έγινε ποτέ στη σπιτική ζαχαροπλαστική, γίνεται γρήγορα ένα μαγικό, δροσερό, λεμονάτο, διαφορετικό cheese-cakeπου τρώγεται μετά μανίας!
Η διαφορά, στα κουλουράκια της γιαγιάς, που φτιάχνουν τη βάση, παραδοσιακά και σε όποια εκδοχή σας αρέσουν, από βανίλια, αμύγδαλο και λεμόνι μέχρι κανέλα αλλά και στο ζαχαρούχο γάλα που ανακατεύεται με το φρέσκο τυρί κρέμα για να φτιάξει την πιο βελούδινη, αφράτη, ανάλαφρη κρέμα.


Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : 1 ώρα περίπου
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά 

Για τη βάση
  • 300 γρ. κουλουράκια σπασμένα στο μούλτι (εγώ έβαλα λεμόνι αλλά ταιριάζουν όλες οι γεύσεις) τα μικρά κομματάκια που δεν θα τριφτούν, κάνουν τη νοστιμότερη μπουκιά, γι’αυτό μην τα τρίψετε εντελώς σκόνη
  • 4-5 κ.σ. λεμονάδα με ανθρακικό
  • 100 γρ. λειωμένο βούτυρο γάλακτος Lurpak

Για την κρέμα

  • 300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1 βανιλίνη

Για το σερβίρισμα

  • Οποιαδήποτε μαρμελάδα με εσπεριδοειδή ή σιρόπι από γλυκό του κουταλιού νερατζάκι, λεμόνι, πορτοκάλι ή όποιο άλλο εσπεριδοειδές.

Εκτέλεση
  • Σπάμε τα κουλουράκια και τα βάζουμε σε μπολ μαζί με το βούτυρο και το αναψυκτικό. Ανακατεύουμε καλά να εμποτιστούν με τα υγρά. Στρώνουμε τη βάση σε ένα μέτριο ταψάκι και την πιέζουμε καλά σε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
  • Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο.
  • Χτυπάμε με το μίξερ χειρός όλα μαζί τα υλικά της κρεμας σε ένα μπολ, να αφρατέψουν και να ομογενοποιηθούν.
  • Στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω στη βάση.
  • Βάζουμε το cheese cakeστο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα. Όταν βιάζομαι, βάζω πρώτα για 1 ώρα το γλυκό στην κατάψυξη για να συντομέψω το χρόνο της αναμονής.
  • Σερβίρουμε το cheese-cake με οποιαδήποτε μαρμελάδα εσπεριδοειδών.

Πηγή - www.pirouni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου