menu22

Ο μπακλαβάς cheese-cake


Είναι απίστευτο πόσα δροσερά γλυκά μπορείς να φτιάξεις με ένα φρέσκο τυρί κρέμα!
Το καλοκαίρι ο μπακλαβάς μπορεί να σου πέσει βαρύς, χειμωνιάτικος. Ένα cheese cake, όμως, μπορεί να κλέψει όλο το άρωμα και τη γεύση του, σε ένα πανεύκολο γλυκό που φέρνει τα Χριστούγεννα στη μέση του καύσωνα.



Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : 1 ώρα περίπου
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

Για τη βάση
  • 7 φύλλα κρούστας
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλ. καρύδια ψιλοτριμμένα στο μούλτι
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 150 γρ.βούτυρο γάλακτος Lurpak

Για την κρέμα

  • 600 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
  • 1 βανιλίνη
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη

Για το σερβίρισμα

  • Λίγο μέλι
  • Λίγη κανέλα
  • Το σπασμένο φύλλο που περίσσεψε

Εκτέλεση 

Για τη βάση
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά.
  • Στο ρηχό, φαρδύ ταψί του φούρνου, βουτυρώνουμε τη βάση και απλώνουμε το πρώτο φύλλο. Βουτυρώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, κανέλα και καρύδι.
  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
  • Βουτυρώνουμε και το τελευταίο φύλλο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
  • Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει καλά. Αυτή είναι μια διαδικασία που μπορεί να την ετοιμάσουμε και από την προηγούμενη.

Για την κρέμα

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος κρύα από το ψυγείο σε μια σφιχτή σαντιγύ.
  • Σε ένα μεγαλύτερο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και την κανέλα για λίγο, μέχρι να αφρατέψει.
  • Ενσωματώνουμε την σαντιγύ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σε ένα ταψάκι μικρότερο από το μέγεθος της βάσης, κόβουμε το φύλλο στο μέγεθος του πάτου και τοπετούμε τη βάση. Το φύλλο που περίσεψε το σπάμε για να το χρησιμοποιήσουμε στο σερβίρισμα.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα και παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί η κρέμα (περίπου 3-4 ώρες).
  • Σερβίρουμε κάθε κομμάτι με τριμμένο, καραμελλωμένο φύλλο, μια μικρή κουταλίτσα μέλι, λίγη κανέλα και αν θέλουμε, με λίγο ακόμη τριμμένο καρύδι.

Πηγή - www.pirouni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου