ΜΕΝΟΥ

Pages

Γαρίδες με σκόρδο στιρ φράι

Οι γαρίδες-τίγρεις εκτρέφονται ευρέως στην Ταϊλάνδη και χρησιμοποιούνται σε πολλά πιάτα. Μπορούμε, ωστόσο, να βάλουμε διάφορα είδη γαρίδας, ανάλογα με το ποιες έχουμε στη διάθεσή μας.
Αυτή η συνταγή περιέχει αρκετό σκόρδο, οπότε είναι προτιμότερο να επιλέξουμε ωραίες, φρέσκες και γλυκές σκελίδες, για την καλύτερη δυνατή γεύση.


Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 25΄, Μαγείρεμα 5΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 500 γρ. µεγάλες γαρίδες, φρέσκες ή κτψ, καθαρισµένες από κελύφη, κεφάλια και εντεράκια (κρατάµε τις ουρές)
  • 2 φλιτζάνια κοτσάνι κόλιανδρου, χοντροκοµµένο (οι Ταϊλανδοί χρησιµοποιούν ρίζα, που όµως δεν υπάρχει στην Ελλάδα – αν θέλουµε, αντικαθιστούµε µε µαϊντανό, µε άλλο αποτέλεσµα)
  • 4-5 σκελίδες σκόρδου, χοντροκοµµένες
  • 10 κόκκοι µαύρου πιπεριού
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1½ κουτ. σούπας oyster sauce* (σάλτσα στρειδιού)
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού, για το γαρνίρισµα
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ξεσποριασµένη και κοµµένη σε λεπτές φέτες, για το γαρνίρισµα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο


Εκτέλεση 

  • Χρησιµοποιώντας γουδί και γουδοχέρι ή έναν µικρό πολυκόφτη, κοπανίζουµε ή χτυπάµε τα κοτσάνια κόλιανδρου και το σκόρδο µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά, αλλά να µη λιώσουν. Προσθέτουµε τους κόκκους πιπεριού και κοπανίζουµε ξανά.
  • Σε ένα άλλο µικρό µπολ ανακατεύουµε τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα στρειδιού και τη ζάχαρη.
  • Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα τηγάνι και σοτάρουµε τον πολτό µε τον κόλιανδρο για 1-2 λεπτά ή µέχρι το σκόρδο να αρχίσει να ροδίζει ελαφρά και να βγάλει τα αρώµατά του. Προσθέτουµε τις γαρίδες και το µείγµα µε τη σάλτσα σόγιας και σοτάρουµε για 2-3 λεπτά ακόµα ή µέχρι οι γαρίδες να αλλάξουν χρώµα. ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται. Πασπαλίζουµε µε φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού και φέτες τσίλι. Συνοδεύουµε µε noodles ή ρύζι απλό.
* σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε μαγαζιά με έθνικ προϊόντα.
Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου