menu22

Σπαγγέτι με ντοματίνια και σαρδέλες από κονσέρβα

Μια θαλασσινή μακαρονάδα μούρλια, έτοιμη στο πι και φι.








Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬


Υλικά
  • 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγκέτι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδου (ή όσο θέλουμε και μας αρέσει), ψιλοκομμένες
  • 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 - 3 κουτ. σούπας ελιές πράσινες σε κομμάτια (χωρίς το κουκούτσι)
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
  • περίπου 200 γρ. σαρδέλες συντηρημένες στο λάδι, καλά στραγγισμένες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση 
  • Βράζουμε τα σπαγκέτι, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, και τα στραγγίζουμε, κρατώντας στην άκρη 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου έβρασαν.
  • Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 40 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, για 2 - 3 λεπτά ίσα να μαλακώσει λίγο. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου, τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 - 2 λεπτά, ίσα να ζεσταθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα καλά στραγγισμένα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τις ελιές πράσινες, την κάππαρη και τις σαρδέλες. Ανακατεύουμε με προσοχή να μη διαλυθούν οι σαρδέλες, πασπαλίζουμε με χοντροτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου