menu22

Μάφιν με ξερά δαμάσκηνα και ροδόνερο

Μοναδική συνταγή για όλη την οικογένεια.








Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15', Ψήσιμο 1 ώρα & 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη,

Υλικά 
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος, αφημένο εκτός ψυγείου ώστε να είναι μαλακό + λίγο ακόμα για τη φόρμα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 3 κουτ. σούπας για τα δαμάσκηνα
  • 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά (4,5 γρ.)
  • 5 κουτ. σούπας ροδόνερο
  • 150 γρ. ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι


Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και βουτυρώνουμε μια φόρμα με θήκες, ειδική για μάφιν. Ψιλοκόβουμε τα δαμάσκηνα και τα αλευρώνουμε καλά με τις 3 κουταλιές αλεύρι. 
  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, τότε προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά κι ανακατεύουμε. 
  • Μόλις γίνει μια ενιαία ζύμη, προσθέτουμε το ροδόνερο και τα δαμάσκηνα. 
  • Ανακατεύουμε να πάνε παντού και μοιράζουμε τη ζύμη στις θήκες της φόρμας. Ψήνουμε για 10 λεπτά, κατόπιν χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 140° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου