
Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για το κέικ
- 70 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpak και λίγο επιπλέον για την ταρτιέρα
- 125 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
- 10 κ.σ. ζάχαρη
- 10 κ.σ. αλεύρι
- 500 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
- 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- αλάτι στη μύτη του κουταλιού
- 6 αβγά
- 2 βανίλιες
Για τη σος
- 1 κεσεδάκι φράουλες κομμένες στη μέση ή στα 4
- 5 κ.σ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση
Για το κέικ
- Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια ταρτιέρα (30εκ. διάμετρο)
- Ψιλοκόβουμε τις φράουλες
- Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά να μην κάψει.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το μίξερ χειρός όλα μαζί τα υλικά εκτός από τις φράουλες.
- Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε και τις φράουλες.
- Ανακατεύουμε με κουτάλι και μεταφέρουμε το μείγμα στην ταρτιέρα.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Κάνουμε τη δοκιμή με το μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκε.
- Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
- Το σερβίρουμε με τη σος από φράουλες.
Για τη φραουλένια σος
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις φράουλες, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε.
- Σε δυνατή φωτιά μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει ελαφρά, σαν ελαφρύ συρόπι, το ζουμάκι.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το σερβίρουμε μαζί με το κέικ.
Και ένα κόλπο!
- Αν δεν έχουμε φράουλες για τη σος, αραιώνουμε σε ένα μπολ 4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα με 4 κ.σ. νερό και 2 κ.σ. χυμό λεμονιού.
- Μπορούμε να συνοδεύσουμε το κέικ με οποιαδήποτε σος ή μαρμελάδα φρούτου.
Πηγή - www.pirouni.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου