Στιφάδο με λαχανάκια Βρυξελλών
Υλικά
Διαδικασία
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών, χωρίς κοτσάνι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- ½ φλ. λευκό κρασί, ξηρό
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 5-6 καρφάκια γαρύφαλλο
- 2 φύλλα δάφνης
- 3 ποτήρια νερό
- 1 κύβο βοδινό
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
Διαδικασία
- Κόβουμε στη μέση τα μισά λαχανάκια Βρυξελλών.
- Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε όλα τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα ζεματάμε για 5 λεπτά, μέχρι να ξεπικρίσουν.
- Τα σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών και σβήνουμε με το κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, το κύμινο, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, τα γαρύφαλλα και τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το νερό και τον κύβο βοδινού, ανακινούμε ελαφρά την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Αλατοπιπερώνουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου