ΜΕΝΟΥ

Pages

Στιφάδο με λαχανάκια Βρυξελλών

Στιφάδο με λαχανάκια Βρυξελλών









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών, χωρίς κοτσάνι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. λευκό κρασί, ξηρό
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 5-6 καρφάκια γαρύφαλλο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 κύβο βοδινό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Διαδικασία
  • Κόβουμε στη μέση τα μισά λαχανάκια Βρυξελλών.
  • Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε όλα τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα ζεματάμε για 5 λεπτά, μέχρι να ξεπικρίσουν.
  • Τα σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν.
  • Προσθέτουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών και σβήνουμε με το κρασί.
  • Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, το κύμινο, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, τα γαρύφαλλα και τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το νερό και τον κύβο βοδινού, ανακινούμε ελαφρά την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Αλατοπιπερώνουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου