¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για τη σαλάτα
- 500 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 1 ματσάκι άγρια ρόκα
- 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 φλ. φλοίδες παρμεζάνας
- 1 κ.σ. ρίγανη, φρέσκια
Για το ντρέσινγκ
- 1 κ.γ. μέλι
- 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. μουστάρδα
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
Διαδικασία
Για τη σαλάτα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC .
- Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά ανακατατεύοντας ανά διαστήματα.
- Βγάζουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο και αφήνουμε τα λαχανικά στην άκρη να κρυώσουν.
- Σε μία σαλατιέρα βάζουμε τη ρόκα, τα ντοματίνια, τα ψητά λαχανικά και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σκορπίζουμε τις φλοίδες παρμεζάνας.
- Προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Για το ντρέσινγκ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Αφήνουμε το ντρέσινγκ στην άκρη.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου