Φτιάξτε σπιτικά μίνι ψωμάκια (κουβέρ) για να συνοδεύσετε ένα εορταστικό γεύμα, το σνακ σας ή ακόμα να τα αλείψετε με βούτυρο και μαρμελάδα για το πρωινό σας.
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 1+1 ώρα, Ψήσιμο 20΄περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿✿
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿✿
Υλικά που θα χρειαστούμε
- 1 κιλό κίτρινο σκληρό αλεύρι
- 600 γρ. νερό
- 60 γρ. ηλιέλαιο ή λάδι
- 30 γρ. αλάτι
- 30 γρ. ζάχαρη
- 2 φακελάκια ξηρή μάγια.
Τρόπος παρασκευής
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, την μαγιά & ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπολ ζεσταίνουμε το νερό (να είναι χλιαρό) ρίχνουμε το αλάτι & ανακατεύουμε να λιώσει.
- Ρίχνουμε το λάδι & το αλατόνερο μέσα στο κάδο με το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε για 5΄ με 8΄ σε μέτρια ταχύτητα.
- Βάζουμε σε ένα αλευρωμένο μπολ το ζυμάρι (ή το αφήνουμε μέσα στο κάδο), το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
- Στη συνέχεια, χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε μπαλάκια των 100γρ, ή σε μικρά φραντζολάκια αλευρωμένα, χαράζουμε με ξυράφι αν θέλουμε και σκεπάζουμε να φουσκώσει για 45΄- 60΄.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά
Καλή επιτυχία & καλή απόλαυση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου