ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο στήθος με σάλτσα μανιταριών




¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Ν/Α
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Ν/Α
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

  • 4 μικρά στήθη κοτόπουλου με την πέτσα τους
  • 4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ σούπας αποξηραμένο εστραγκόν
  • 1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
  • 4 αντίβ
  • 1 κασάκι μανιτάρια
  • 1 κοφτό κουτ γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 2 κουτ σούπας σόγια σος
  • Τριμμένο πιπέρι, ελάχιστο αλάτι

Τρόπος παρασκευής

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
  • Βάζετε μέσα τα στήθη του κοτόπουλου και τα σοτάρετε γυρίζοντας τα συχνά.
  • Τα πασπαλίζετε με το εστραγκόν και το μοσχοκάρυδο.
  • Τα αλατίζετε και τα σβήνετε με το κρασί και τα γυρίζετε 2-3 φορές.
  • Τα βγάζετε και τα βάζετε σε ένα ταψάκι.
  • Τα ψήνετε στο φούρνο στους 180ο για περίπου 20 λεπτά και μέχρι να κάνουν μια ρόδινη κρούστα.
  • Όσο τα φιλέτα του κοτόπουλου ψήνονται ζεματάτε σε καυτό νερό τις ρίζες του αντίβ.
  • Τις σουρώνετε και τις βάζετε μέσα στο τηγάνι που ήταν τα φιλέτα.
  • Κάνετε το ίδιο και με τα μανιτάρια.
  • Ρίχνετε ελάχιστο νεράκι στο τηγάνι και τα σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν και να πήξει η σάλτσα.
  • Προσθέτετε τη σόγια σος και μπόλικο πιπέρι. Αν χρειάζεται προσθέστε λίγο αλάτι.
  • Μόλις γίνει το κοτόπουλο το σερβίρετε στα πιάτα μαζί με μια ψημένη αντίβ και λίγα μανιτάρια. Περιχύνετε με τη νόστιμη σάλτσα.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - Ν/Α