¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Ν/Α
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Ν/Α
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 4 μικρά στήθη κοτόπουλου με την πέτσα τους
- 4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ σούπας βούτυρο
- 2 κουτ σούπας αποξηραμένο εστραγκόν
- 1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
- 4 αντίβ
- 1 κασάκι μανιτάρια
- 1 κοφτό κουτ γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 2 κουτ σούπας σόγια σος
- Τριμμένο πιπέρι, ελάχιστο αλάτι
Τρόπος παρασκευής
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
- Βάζετε μέσα τα στήθη του κοτόπουλου και τα σοτάρετε γυρίζοντας τα συχνά.
- Τα πασπαλίζετε με το εστραγκόν και το μοσχοκάρυδο.
- Τα αλατίζετε και τα σβήνετε με το κρασί και τα γυρίζετε 2-3 φορές.
- Τα βγάζετε και τα βάζετε σε ένα ταψάκι.
- Τα ψήνετε στο φούρνο στους 180ο για περίπου 20 λεπτά και μέχρι να κάνουν μια ρόδινη κρούστα.
- Όσο τα φιλέτα του κοτόπουλου ψήνονται ζεματάτε σε καυτό νερό τις ρίζες του αντίβ.
- Τις σουρώνετε και τις βάζετε μέσα στο τηγάνι που ήταν τα φιλέτα.
- Κάνετε το ίδιο και με τα μανιτάρια.
- Ρίχνετε ελάχιστο νεράκι στο τηγάνι και τα σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν και να πήξει η σάλτσα.
- Προσθέτετε τη σόγια σος και μπόλικο πιπέρι. Αν χρειάζεται προσθέστε λίγο αλάτι.
- Μόλις γίνει το κοτόπουλο το σερβίρετε στα πιάτα μαζί με μια ψημένη αντίβ και λίγα μανιτάρια. Περιχύνετε με τη νόστιμη σάλτσα.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - Ν/Α