¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Μυρωδάτη και ελαφριά η σπαγκετάδα του σαββατοκύριακου. Την απολαμβάνουμε στο μπαλκόνι παρέα με την ανοιξιάτικη φεγγαράδα.
Συστατικά
- 1 πακέτο (500 γρ.) λινγκουίνι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα ή 1 μεσαίου μεγέθους ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα δύο
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άσπρη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου ή βασιλικού, ψιλοκομμένα (ή 1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος ή βασιλικός, τριμμένος)
- 50 ml ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
- θρυμματισμένη φέτα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Τρόπος παρασκευής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Αραδιάζουμε τα ντοματίνια και τα κρεμμύδια σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με τα 50 ml ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να «αρπάξουν» και να λιώσουν κάπως.
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζουμε.
- Όταν τα ντοματίνια είναι έτοιμα, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα μυρωδικά, πιπέρι, τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε στα πιάτα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε κάθε μερίδα με θρυμματισμένη φέτα.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου