¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Menslounge
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- Ψαρονέφρι (2 τεμ.) περίπου 700 γρ.
Για τη μαρινάδα
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη (ή λιγότερη)
- 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
- Τριμμένο μαύρο πιπέρι (αρκετό)
Για την σάλτσα μουστάρδας με δυόσμο & ρόκα
- Δυόσμο
- 3-4 φύλλα ρόκας
- 5 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
- 50 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 κουτ. σούπας καλό κρασόξιδο
- λίγο αλάτι (μην βάλετε πολύ γιατί η μουστάρδα με τα μυρωδικά δίνουν έντονη γεύση)
Τρόπος παρασκευής
- Κόβουμε τα ψαρονέφρια σε ροδέλες.
- Τα βάζουμε μέσα σε ένα μπωλ και τα περιχύνουμε με το λάδι, τη ρίγανη και το πιπέρι.
- Τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
- Παίρνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα βάζουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι.
- Τα ψήνουμε καλά, και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
- Τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας που έχουμε ήδη έτοιμη, και συμπληρώνουμε 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί (και λίγο νεράκι) και τα μαγειρεύουμε για ακόμα 5-10 λεπτά.
Για τη σάλτσα της πράσινης μουστάρδας
- Στο μπλέντερ του μίξερ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το δυόσμο, το βούτυρο και το κρασόξυδο.
- Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Διατηρούμε το μείγμα εκτός ψυγείου, σκεπασμένο με μια μεμβράνη.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή : menslounge.gr (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 01/12/2019)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου