ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με κολοκυθάκια, αγγούρι και φέτα

Εύκολη και χορταστική σαλάτα για το τραπέζι σας



 






Υλικά για 2-4 άτομα
  • 3 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 Αγγούρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ¼ φλιτζάνι φύλλα μέντας
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο
  • χυμό από ένα πορτοκάλι ½
  • 1 κουταλιά της σούπας μελάσα ροδιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο ​​ρόδι, σπόρους μόνο
  • 150γρ τυρί φέτα ή μαλακό κατσικίσιο τυρί
  • 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
  • αλατοπίπερο


~ ¤ ~
 
Εκτέλεση
  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια και αγγούρι.
  • Ξεφλουδίστε αγγούρι και χρησιμοποιώντας ένα αποφλοιωτή, κόψτε το αγγούρι σε λεπτές φέτες. Κάντε το ίδιο με τα κολοκυθάκια. 
  • Τοποθετήστε το αγγούρι στο ψυγείο.
  • Κόβουμε σχοινόπρασο σε κομμάτια 2 εκατοστών περίπου και ψιλοκόψτε δυόσμο.
  • Για να κάνετε τη σάλτσα ανακατεύετε τον χυμό πορτοκαλιού με το ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και 1 κουταλιά της σούπας από μελάσα.
  • Στη συνέχεια σε μια σαλατιέρα ρίχνετε τα κολοκυθάκια μαζί με το αγγούρι, τη και προσθέστε ψιλοκομμένα μυρωδικά.
  • Προσθέστε από πάνω τριμμένη φέτα.
  • Τέλος πασπαλίστε με σπόρους ροδιού μαζί με τις σταφίδες.


Πηγή - sidagi.gr