ΜΕΝΟΥ

Pages

Γαρίδες με κάρι, γάλα καρύδας, σπανάκι και λάιμ

Μοναδική πρόταση από τον Γιάννη Λουκάκο.






Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬


Υλικά

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 450 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. κάρι
  • 350 γρ. γάλα καρύδας
  • 200 γρ. σπανάκι baby
  • κόρν φλάουρ με νερό
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. χυμός λάιμ
  • κόλιανδρος
  • κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις γαρίδες. Τις αλατίζουμε και τις σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Αποσύρουμε τις γαρίδες από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα απαλό χρυσαφένιο χρώμα.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κάρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι τα υλικά να απελευθερώσουν τα αρώματά τους.
  • Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και φέρνουμε σε βρασμό.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να μαραθεί. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Επαναφέρουμε τις γαρίδες, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον χυμό λάιμ, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ με το νερό, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε γαρνίροντας με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου