Μοναδική πρόταση από τον Γιάννη Λουκάκο.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - www.yiannislucacos.gr
Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 450 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 30 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 10 γρ. σκόρδο
- 20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 20 γρ. κάρι
- 350 γρ. γάλα καρύδας
- 200 γρ. σπανάκι baby
- κόρν φλάουρ με νερό
- 10 γρ. ζάχαρη
- 15 γρ. χυμός λάιμ
- κόλιανδρος
- κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις γαρίδες. Τις αλατίζουμε και τις σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Αποσύρουμε τις γαρίδες από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα απαλό χρυσαφένιο χρώμα.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κάρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι τα υλικά να απελευθερώσουν τα αρώματά τους.
- Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και φέρνουμε σε βρασμό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να μαραθεί. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό.
- Επαναφέρουμε τις γαρίδες, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον χυμό λάιμ, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ με το νερό, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε γαρνίροντας με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Πηγή - www.yiannislucacos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου