ΜΕΝΟΥ

Pages

Γιουβέτσι με λαχανικά

Καλωσορίζουμε τον Οκτώβρη με ένα αχνιστό comfort food.







Συνταγή : Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 25΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 1/2 κιλό κριθαράκι μέτριο
  • 2 μελιτζάνες, σε μικρούς κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε το κριθαράκι για περίπου 10 λεπτά και το στραγγίζουμε.
  • Παράλληλα, ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες και το σκόρδο για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά σάλτσα.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να χυλώσει το γιουβέτσι.
  • Μοιράζουμε στα πιάτα και σκορπίζουμε από πάνω, αν θέλουμε, κομματάκια γραβιέρας. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα με μουστάρδα και πράσινες ελιές.

Στο ποτήρι μας
  • ένα απλό κόκκινο κρασί, με ρουστίκ χαρακτήρα.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου