Καλωσορίζουμε τον Οκτώβρη με ένα αχνιστό comfort food.
Υλικά
Εκτέλεση
Στο ποτήρι μας
Πηγή - www.gastronomos.gr
Συνταγή : Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 25΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1/2 κιλό κριθαράκι μέτριο
- 2 μελιτζάνες, σε μικρούς κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
- 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε το κριθαράκι για περίπου 10 λεπτά και το στραγγίζουμε.
- Παράλληλα, ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες και το σκόρδο για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά σάλτσα.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να χυλώσει το γιουβέτσι.
- Μοιράζουμε στα πιάτα και σκορπίζουμε από πάνω, αν θέλουμε, κομματάκια γραβιέρας. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα με μουστάρδα και πράσινες ελιές.
Στο ποτήρι μας
- ένα απλό κόκκινο κρασί, με ρουστίκ χαρακτήρα.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου