Ένα φανταστικό ριζότο στο τραπέζι σας.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 4 φλ. ζωμό κότας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 320 γρ. ρύζι για ριζότο
- 150 ml λευκό κρασί ξηρό
- 150 γρ. τυρί gorgonzola, σε μικρά κομμάτια
- 200 γρ. αχλάδια κρυστάλλια, καθαρισμένα, κομμένα σε κύβους 1 εκ. + 1 αχλάδι, κομμένο σε λεπτές φέτες με τη φλούδα, για γαρνιτούρα
- 1-2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
- 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 12-14 καρύδια
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμό κότας και τον κρατάμε ζεστό.
- Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη.
- Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε ½ φλ. ζωμό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε άλλο ½ φλ. ζωμό και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο ζωμός.
- Μαγειρεύουμε περίπου 20-25 λεπτά συνολικά, μέχρι το ρύζι να γίνει al dente.
- Ρίχνουμε την gorgonzola και τα κομμάτια του αχλαδιού και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και τα καρύδια, αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα όλα τα υλικά.
- Πασπαλίζουμε με πιπέρι, γαρνίρουμε με φέτες αχλάδι και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου