ΜΕΝΟΥ

Pages

Ριζότο με αχλάδι, gorgonzola και καρύδια

Ένα φανταστικό ριζότο στο τραπέζι σας.









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Υλικά
  • 4 φλ. ζωμό κότας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 320 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 150 ml λευκό κρασί ξηρό
  • 150 γρ. τυρί gorgonzola, σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. αχλάδια κρυστάλλια, καθαρισμένα, κομμένα σε κύβους 1 εκ. + 1 αχλάδι, κομμένο σε λεπτές φέτες με τη φλούδα, για γαρνιτούρα
  • 1-2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 12-14 καρύδια
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση


Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμό κότας και τον κρατάμε ζεστό.
  • Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε ½ φλ. ζωμό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέτουμε άλλο ½ φλ. ζωμό και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο ζωμός.
  • Μαγειρεύουμε περίπου 20-25 λεπτά συνολικά, μέχρι το ρύζι να γίνει al dente.
  • Ρίχνουμε την gorgonzola και τα κομμάτια του αχλαδιού και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και τα καρύδια, αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα όλα τα υλικά.
  • Πασπαλίζουμε με πιπέρι, γαρνίρουμε με φέτες αχλάδι και σερβίρουμε.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου