ΜΕΝΟΥ

Pages

Πέννες χωρίς γλουτένη με άρωμα μαύρης τρούφας, τυριά και πούδρα καρυδιού

Μία μοναδική συνταγή που θα σας ξετρελάνει με την γεύση της.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. γάλα εβαπορέ
  • 1 φλ. γραβιέρα Κρήτης + ½ φλ. φλοίδες, για γαρνιτούρα
  • 100 γρ. έμενταλ, τριμμένο
  • 2 κ.γ. κονιάκ
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
  • ½ κ.γ. αλάτι με μαύρη τρούφα
  • 400γρ. πέννες ριγέ χωρίς γλουτένη
  • 50γρ . βούτυρο ανάλατο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο με άρωμα μαύρης τρούφας
  • 1 φλ. πούδρα καρυδιού
  • φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα

*Προσοχή στις ετικέτες των προϊόντων ότι είναι ελεύθερα γλουτένης


Εκτέλεση

  • Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα να πάρουν μια βράση.
  • Προσθέτουμε τη γραβιέρα Κρήτης, το έμενταλ και ανακατεύουμε για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ενωθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε το κονιάκ, πιπέρι, το αλάτι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την εστία.
  • Στο μεταξύ βάζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Σουρώνουμε και επιστρέφουμε τις πέννες στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, φροντίζοντας να πάει παντού.
  • Προσθέτουμε το μείγμα τυριών, το λάδι τρούφας, την πούδρα καρυδιού και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  • Γαρνίρουμε με τις φλοίδες γραβιέρας και φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου