Μία μοναδική συνταγή που θα σας ξετρελάνει με την γεύση της.
Υλικά
*Προσοχή στις ετικέτες των προϊόντων ότι είναι ελεύθερα γλουτένης
Εκτέλεση
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. γάλα εβαπορέ
- 1 φλ. γραβιέρα Κρήτης + ½ φλ. φλοίδες, για γαρνιτούρα
- 100 γρ. έμενταλ, τριμμένο
- 2 κ.γ. κονιάκ
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
- ½ κ.γ. αλάτι με μαύρη τρούφα
- 400γρ. πέννες ριγέ χωρίς γλουτένη
- 50γρ . βούτυρο ανάλατο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο με άρωμα μαύρης τρούφας
- 1 φλ. πούδρα καρυδιού
- φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα
*Προσοχή στις ετικέτες των προϊόντων ότι είναι ελεύθερα γλουτένης
Εκτέλεση
- Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα να πάρουν μια βράση.
- Προσθέτουμε τη γραβιέρα Κρήτης, το έμενταλ και ανακατεύουμε για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ενωθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε το κονιάκ, πιπέρι, το αλάτι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την εστία.
- Στο μεταξύ βάζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Σουρώνουμε και επιστρέφουμε τις πέννες στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, φροντίζοντας να πάει παντού.
- Προσθέτουμε το μείγμα τυριών, το λάδι τρούφας, την πούδρα καρυδιού και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Γαρνίρουμε με τις φλοίδες γραβιέρας και φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου