ΜΕΝΟΥ

Pages

Κριθαράκι με λαχανικά και μπέικον

Μία μοναδική συνταγή στο τραπέζι σας.









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Υλικά
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 200 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 5 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 2 ματσάκια σπαράγγια, καθαρισμένα και τεμαχισμένα
  • 150 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
  • 1 φλ. αρακά
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 φλ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
  • φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα


Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε το κουκουνάρι και το μπέικον.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε για 2 λεπτά .
  • Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Ρίχνουμε 1 φλ. ζωμό λαχανικών.
  • Προσθέτουμε τα σπαράγγια, το μπρόκολο και τον αρακά.
  • Ανακατεύουμε και προσθέτουμε άλλο 1 φλ. ζωμό λαχανικών.
  • Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά με το καπάκι.
  • Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό.
  • Ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
  • Μόλις πιει τα υγρά του, αποσύρουμε από την εστία και ρίχνουμε τα ντοματίνια.
  • Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα Κρήτης, γαρνίρουμε με τα φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου