Μία μοναδική συνταγή στο τραπέζι σας.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 κ.σ. κουκουνάρι
- 200 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
- 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 5 φλ. ζωμό λαχανικών
- 2 ματσάκια σπαράγγια, καθαρισμένα και τεμαχισμένα
- 150 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
- 1 φλ. αρακά
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
- 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 φλ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
- φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε το κουκουνάρι και το μπέικον.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε για 2 λεπτά .
- Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε 1 φλ. ζωμό λαχανικών.
- Προσθέτουμε τα σπαράγγια, το μπρόκολο και τον αρακά.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε άλλο 1 φλ. ζωμό λαχανικών.
- Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά με το καπάκι.
- Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό.
- Ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
- Μόλις πιει τα υγρά του, αποσύρουμε από την εστία και ρίχνουμε τα ντοματίνια.
- Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα Κρήτης, γαρνίρουμε με τα φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου