ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο με πάπρικα, μουστάρδα και κρασί

H σάλτσα της συνταγής είναι «όλα τα λεφτά» Μην ξεχάσετε να συνοδεύσετε το κοτόπουλο με πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι!






Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Υλικά
  • 700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 3 εκ.
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 90 ml λευκό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  • Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τη δάφνη για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. 
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πάπρικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
  • Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με 5 κουτ. σούπας νερό, περιχύνουμε το φαγητό και μαγειρεύουμε για άλλα 6-8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  • Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή ένα αφράτο πιλάφι και πράσινη σαλάτα.

Στο ποτήρι μας

  • ένα σκουρόχρωμο ροζέ από Grenache rouge, Αγιωργίτικο, Tempranillo.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου